Ето кое поражда най-често скандали в службата

Щателно проучване, проведено по поръчка на енергийна компания във Великобритания установи коя е водещата причина за най-големите скандали на работното място. Основният повод, за да има крещящи колеги е… температурата в офиса. 

Близо три четвърти от участниците в допитването споделят, че са недоволни от температурата в службата. Всеки четвърти от служителите не крие, че затваря прозорци зад гърба на колегите си. Част от офис тружениците са толкова отчаяни в опитите да се сгреят, че си носят собствени отоплителни уреди или обличат гащеризони под дрехите.

Един на всеки петима участници в анкетата споделя, че стои с ръкавици или шапка в офиса. Други разчитат на два пуловера, за да им е топло на работното място. Там, където работодателите позволяват, някои служители дори работят от дома, за да се спасят от жегата или студа в офиса.

Всеки трети от анкетираните казва, че поне веднъж месечно се карат с колегите си за температурата в службата. Един на всеки осем служители признава, че постоянно прибягва до хитрости, за да направи работното помещение по-топло или по-хладно.

Всеки десети от участниците в допитването съобщава за разправии поне веднъж в седмицата с колегите за топлината или студа в офиса.

Много служители разчитат на топъл чай, за да се сгреят, докато други използват връхните си дрехи като одеала.

Други чести причини за скандали в офиса са миризмата на храна, разхвърляността, кражбите от хладилника, шумните телефонни разговори, пускането или вдигането на щорите, и обсебването от отделни индивиди на общи пространства.delo.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *