Река Порой заплашва да залее шосето за Митиново, достигна критична точка от дъждовете

Река Порой, която минава близо до петричкото село Митиново, достигна критичната си точка от обилните валежи през последното денонощие. Около обяд вчера водата достигна нивото на моста, а на места бе преляла в обработваемите земи.

„Следя постоянно нивото не само на тази река, но и на останалите две и докладвам в общината. Надявам се да спре продължителният проливен дъжд, за да няма сериозни проблеми“, каза кметът на Митиново Венцислав Георгиев.

В река Порой се стичат водите от каналите в полето, както и от преливника на язовира. Другите две реки, които преминават покрай селото – Езерница и Струмешница, все още не са достигнали критична точка и нямаше опасност да прелеят, поне до ранния следобед вчера.

Кметът припомни, че чакълираните улици в Митиново по традиция се свличат при обилни дъждове, но хората вече са свикнали с това. Основната опасност е откъм главния път, който е под реален риск от заливане, и да се откъсне селото.

Вчера около обяд шосето бе на границата да бъде залято. Практически кметът Венцислав Георгиев се е превърнал в денонощен дежурен и докладва за опасността. Той успокоява, че поне мястото, на което дигата на река Езерница поддаде преди около месец, вече е укрепено и издържа на този етап, а това е една грижа по-малко. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *