Служител на НЕК предизвика верижна катастрофа край Благоевград, удари „Мазда” с кметски син, съпругата му и бебето, тръгнали на прошки, забърса служебна кола на „Водно строителство“/ОБНОВЕНО/

Три автомобила се нанизаха при верижна катастрофа край Благоевград. Пътният инцидент стана вчера 14.50 часа в района на полигона, когато джип „Хюндай“ със софийска регистрация удря идващия насреща му лек автомобил „Мазда“, който се завърта на мокрия път. Следва втори удар в пътуващия след него служебен автомобил на „Водно строителство”. Като по чудо всичко се размина без жертви и ранени, само със сериозни щети по колите.

„Всичко стана за секунди. Пред мен имаше друга кола и в последния момент видях насреща си джипа. Нямах време за реакция, последва удар и се завъртяхме”, разказа шофьорът на лекия автомобил „Мазда“ Велко Ставрев. Ударът бил откъм неговата страна, след това последвал втори от служебната кола „Мицубиши“ на благоевградското дружество „Водно строителство“. На задната седалка били съпругата му Соня и 11-месечната им дъщеричка Ева. Тримата били тръгнали към Добринище на прошки при родителите на Соня. Бебето било заспало, но се събудило след удара и се разплакало.

„Истински късмет е, че няма пострадали. Излязох от колата, извадих палка и започнах да махам на колите да спрат”, разказа работник от „Водно стопанство“, който се представи като Боби. „Господ ни опази“, каза колегата му Вальо, който е бил заедно с него в служебната кола.

Тримата мъже вчера заявиха, че са възмутени от поведението на шофьора на софийския джип, който дори не е отишъл при тях да се извини или да каже каквото и да е от човешка гледна точка.

Пред репортер на „Струма“ шофьорът на джипа, който се представи като Румен, каза, че е отклонил вниманието си за секунда и така се е стигнало до катастрофата. Оказа се, че е служител на НЕК и е пътувал със служебен джип. Румен Груев е инженер по професия и участва в управата на софийския клуб по фехтовка в кв. „Младост“.

Докато дежурният полицейски екип съставяше констативен протокол за щетите по автомобилите, районът около произшествието бе отцепен, но движението продължаваше и в двете посоки по главния път Е-79. Катастрофиралите „Мазда”  и „Мицубиши“ бяха изтеглени от платното с кола на „Пътна помощ“.

На място пристигна и кметът на село Стоб Георги Ставрев, за да прибере снаха си и внучката, а след това и сина си. След инцидента и на тримата шофьори са взети проби за алкохол, които са отрицателни. „Тук стават най-често катастрофи, колко хора загинаха… Не се научиха да карат. Има ограничение на скоростта от 60 км, а карат като бесни. На този софиянец изобщо не му пукаше. Той се изнесе напред, за да изпреварва”, добави Велко Ставрев, който работи като техник към „Булсатком“. Баща му Георги Ставрев заяви, че след катастрофата обмислят курбан за здраве.

В рамките на два часа вчера станаха още две катастрофи. Около 13:45 часа в района за село Мусомища се удариха два леки автомобила, като и там няма тежко пострадали лица, а само потрошени ламарини. Верижна катастрофа стана около 15:15 часа на пътя между Симитли и село Градево между товарен автомобил, лекотоварен автомобил и лек автомобил. По първоначални данни няма тежко пострадали лица. До освобождаване на пътното платно движението бе спряно. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *