БРУТАЛНА ЖЕСТОКОСТ: Пребиха 93-годишна жена за 100 лева

Поредно зверско нападение над възрастен човек. Маскиран мъж преби и ограби самотна жена в Пловдивско село. Жестокият побой води до хирургията, а цената на болката на 93-годишната пенсионерка е… 100 лева.

Това е 93-годишната Дона Чернева. Живее сама в пловдивското село Ръжево Конаре. Във вторник вечерта легнала без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост.

„Цялото тяло ме боли като ме би това момче. Би ме и вика: „Дай парите, дай пенсията!”, спомня си Дона Чернева, пред Нова ТВ.

 Нападателят си тръгнал със 100 лева – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.

„Много работи прави това момче. Два часа си игра с мен и ме би”, разказа Дона Чернева.

Жената се намира в Пловдивската болница със кръвонасядания по цялото тяло. Близките на пострадалата все още не могат да си обяснят случилото се. Те твърдят, че нападението е дело на човек, който знае, че жената е сама и е взела пенсия същия ден.

„Извършено е едно нападението от някой лумпен, който е знаел, че на тази дата се взима пенсия и е посегнал само заради пари. Нищо друго не е пипнато”, обяснява Иван Чернев, син на пострадалата.

В селото са потресени от поредния случай на побой над самотна пенсионерка.

„Такива инциденти не трябва да остават скрити и трябва да се показват, за да да може обществото да реагира”, на мнение е Йовка Аврейска, кмет на с. Ръжево Конаре.

Експертите по сигурността твърдят, че напоследък крадците подбират жертвите, според това дали са монтирали аларма в домовете си.

„Самотните възрастни хора се нападат в тъмната част от денонощието предимно. Нападат се такива, които нямат близки в населеното място и които не са взели никакви мерки да бъдат охранявани”, казва Алексардър Апостолов, експерт по сигурността.

 

Миналата година отново при грабеж в село Ръжево Конаре е била убита възрастна жена.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *