От три варианта собствениците избират визия за саниране, 23 сдружения в Дупница с гарантирано финансиране

Ясни са вече визиите на многофамилните жилищни сгради, които ще бъдат санирани безплатно в Дупница по националната програма. Три са вариантите, измежду които ще избират собствениците. До няколко дни предстои и пускането на процедурата по избор на изпълнители. Общо 23 са сдруженията на собственици, които имат сключени договори и гарантирано финансиране, а други 2 чакат отговор от банката, финансираща дейността. В първия етап са включени 18 одобрени сдружения на собственици.
„Собствениците ще имат възможност да преценят и изберат. Разбира се, че там където говорим за съседни сгради, ще бъдат еднакви визиите, като на самите собственици ще оставим възможността да изберат един от трите варианта при последващите ни съвместни разговори и срещи с тях, както и с проектантите и изпълнителите“, уточни кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.

Първите, които ще бъдат санирани в Дупница, са:

в жк „Бистрица” – бл. 1, бл. 3, бл. 7, бл. 44, бл. 45, бл. 79, бл. 8, бл. 81; в жк Дупница са – бл. 8 и бл. 8, бл. 3 и бл. 3А; в жк Развесена върба – бл. 1, бл. 2, другите сгради са на ул. „Тишина”, ул. „Отец Паисий” 13 и ул. „Отовица” 22.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *