Кралицата на испанския блус Биг Мама Монтсе излиза на сцената на втория международен „Блус и джаз” фестивал Благоевград 2016

Второто издание на международния фестивал „Благоевград Blues and Jazz 2016” обещава да бъде грандиозно. На сцената в Благоевград излиза кралицата на испанския блус Биг Мама Монтсе в дует със Систър Марион. Фестивалът “BLAGOEVGRAG BLUES & JAZZ 2016” ще се проведе на 25 и 26 март в Драматичен театър „Никола Вапцаров”, а началото на мащабното събитие е 20.00 часа.

Община Благоевград е подготвила съзвездие от изпълнители „Big Mama Montse & Sister Marion“, зашеметяващите Delta Roosters, феноменалните „Подуене Блус Бенд“ и Васко Кръпката, „Биг Бенд“ –  Благоевград и талантливият Лъчезар Кацарски, дамите от „Sentimental Swingers & M. Yossifov Sexte“t и младите и енергични и динамични от Будапеща „Soulful Band“.

Montserat Pratdesaba  или Big Mama Montse, се отдава на блус музиката през 1988 г., завладяна от магията в песните на две от най-легендарните блус певици от 20-те и 30-те години – Беси Смит и Алберта Хънтър. След 25 години на сцена и 13 издадени албума Big Mama Montse  е утвърден лидер на блус-обществото в Барселона и представител на Испания в European Blues Union. Свирила е в целия свят – на престижни джаз-фестивали, сред които в Байон, Сан Себастиан, Межев , Getxo, Сантяго де Компостела и много други. Прякора си Big Mama получава докато пее в легендарния клуб „La Cova del Drac“ в Барселона. Има 17 издадени албума, също и дълъг списък с участия като гост-изпълнител в други различни записи. Тя още е и музикален журналист, пише за френското списание Blues&Co от 2008 г. насам.

Изкуство на Big Mama Montse има много последователи в международен план. Проектите, в които е участвала, привличат международни артисти като Тадж Махал, Бони Райт, Maria Muldaur, Ерик BIBB, Habib Koitié и др. Член е и на Европейския блус съюз.

Почитателите на блус и джаз музиката могат да очакват много изненади и да чуят любими парчета в единствения по рода си фестивал в България, обединяващ двата стила, а входът отново е СВОБОДЕН. Партито за най- големите почитатели ще продължи и след полунощ в Пиано бар „Limited”- Благоевград. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *