Изложбата „Escape” събра десетки млади хора в Градска художествена галерия в Благоевград

Графити изложбата „Escape” бе открита в Градска художествена галерия в Благоевград. Десетки млади хора изпълниха залите на галерията, в която бе подредено нестандартното стрийт арт изкуство. „Изключително съм щастлив, че тези млади творци гостуват в Градска худоежствена галерия. Те са обединени не само от стрийт арт изкуството, което се развива успешно през последните години, но и от техния талант. Пожелавам им с тази изложба, изкуството, което обикаля ландшафт пространството в България да намира място в галериите и музеите”, пожела директорът на Градска худоежствена галерия Иван Милушев.

От своя страна, като домакин сред авторите, благоевргадчанинът Кирил Стоилов изказа своята благодарност на Община Благоевград и галерията за възможността, която предоставят на младите хора и творци да показват едно по –различно и модерно изкуство. Той представи авторите, като уточни, че това са най- големите имена в сферата на графитите.

Никола Коцаков, Георги Стефанов, Драгомир Костадинов, Радостин Неделчев, Евгени Тодоров, Петър Тодоров, Петър Грънчаров, Димитър Грънчаров и Кирил Стоилов подредиха в експозицията стрийт виждането за живота. 20 принта, 16 платна, скулптура и 9 фотографии наситени с цвят, нестандартни идеи, визуализации и вдъхновени от заобикалящия творците свят ще останат в Градска художествена галерия до началото на месец април. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *