Разсейваме се само след 22 минути работа

Служителите се разсейват само след 22 минути непрекъсната работа, след което се разконцентрират от шумни колеги, телефонни повиквания, лични имейли и други дразнители, установи британско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“.

Изследването е осъществено съвместно от специалисти на фирмата „Самсунг“ и от университета в Лийдс. Разсейването на работното място, като се събере за една година, прави цели 70 непродуктивни дни. Това причинява годишни загуби на британските работодатели в размер на 250 милиона британски лири. Като чести поводи за разсейване от работа в офиса са посочени също приготвянето на чай и клюките. Но и хората, които работят от дома си, също са разконцентрирани. Най-чести поводи за разсейване от трудовия процес вкъщи са домашните любимци и пуснатият телевизор.

Специалистите от фирмата „Самсунг“ твърдят, че по-качественото технологично оборудване в офиса ще подобри концентрацията на служещите. Изследването е установило, че 28 на сто от персонала разполага най-малко с два монитора на бюрото си, а 38 на сто – над два екрана, свързани към техния компютър.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *