Д-р Л. Таушански отказа да стане дясна ръка на новия управител Р. Тимчев, обмисля дали да оглави ортопедия

Ексуправителят на общинската болница в Дупница д-р Л. Таушански отказа да е заместник на новия шеф Росен Тимчев.

Новият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев и общинският съветник от „Движение 21“ д-р Пламен Соколов са предложили на бившия управител на болницата д-р Л. Таушански да заеме поста зам. управител на болничното заведение, но той отказал.

„Не желая повече да се занимавам с административна работа. Като обикновен доктор в ортопедия ще взимам с 300 лв. по-висока заплата месечно. Имам предложение за завеждащ на отделението по ортопедия, но все още го обмислям”, заяви пред репортер на вестник „Струма“ д-р Л. Таушански.

Разбра се, че Росен Тимчев е решил да облече в еднакви работни екипи персонала на болницата. Идеята му се приветства от колектива, но въпросът е откъде ще намери пари новият управител на болницата за работно облекло.

В същото време стана известно, че 50% от санитарките и част от медицинските сестри са освидетлствани от ТЕЛК и са получили процент инвалидност с право на работа.

„Този процес тече от една година, откакто се заговори, че болницата ще се закрива и че ще има съкращения. Всеки човек има някакви заболявания – високо кръвно, диабет, болни бъбреци… и персоналът се е възползвал от тази възможност, за да избегнат евентуално съкращение. Никой не може да им забрани да се явят на лекарска комисия”, заяви бившият управител на общинската болница д-р Л. Таушански.

Както вестник „Струма” писа, управителят Росен Тимчев вече съкрати 9 медицински сестри. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *