Легендарният диригент на „Пирински звуци“ Г. Щерев навърши 92 г., негови ученици го поздравиха от чужбина в интернет

Легендарният диригент на любимия на няколко поколения благоевградчани китаро-мандолинен оркестър „Пирински звуци“ Георги Щерев навърши 92 г. Група ветерани от най-силните години на популярната формация разпространиха в социалните мрежи прочувствени думи на благодарност към човека, който им разкри необятния свят на музиката.

Пожелания за здраве към Маестрото отправиха инж. Христо Манчев, завърналият се от гурбет в Австралия Адриан Лолев, дългогодишната служителка в Младежкия дом Юлия Кацарска, Николай Богушев /отляво на дясно на сн. 2/. Виртуални наздравици и благопожелания чрез интернет разпространиха десетки ученици на рожденика от различни точки на планетата.

Кавалер на званието „Почетен гражданин на Благоевград“, орден „Кирил и Методий“ – ІІ степен, носител на приза „Златна лира“, лауреат на световния музикален конкурс в Керкраде, Холандия, стотици концерти в България и в цяла Европа са част от богатата биография на Маестро Щерев /вдясно на сн. 1 заедно с големия наш композитор Марин Големинов/.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *