Кметът Камбитов посреща деца от седем държави в Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще посрещне деца от цял свят в Благоевград. Утре, от  11.30 часа в зала „22 септември” ученици и учители от Германия, Испания, Франция, Италия, Португалия, Турция и Румъния ще посетят Общината. Международната работна среща е по проект „Еразъм + „Сътрудничество, иновации и обмен на добри практики”, с подтема на събитието „Твърди и меки умения – ключ към погресираща кариера”. Инициатор на срещата е ПГИ „Иван Илиев”, което учебно заведение е домакин на третия краткосрочен обмен на ученици и учители по програма „Еразъм +”.

Основната цел на проекта е да се изградят у учениците трайни преносими умения, които да им помогнат както в ежедневието, така и да се справят с постоянните предизвикателства на пазара на труда. Проектните дейности имат за цел да докажат важността на тези умения и необходимостта развитието им да бъде задължителен елемент от образователния процес. Те предвиждат изработването на дидактически и педагогически инструменти, учебни програми и отворени онлайн платформи и ресурси за обучение.

Проектът е носител на нова перспектива относно необходимостта от въвеждане на промени в учебната програма и в моделите на обучение, използвани в съвременните европейски средни училища.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *