Огромен питбул на съседи нападна 12-г. момиче на връщане от училище, захапа я за рамото

Огромен питбул захапа за рамото 12-г. ученичка пред дома й в с. Червен берг, община Дупница. Кучето скъсало синджира и хукнало по пътя. Стопанката му Галя се затичала след кучето, за да го вкара отново в двора, но не успяла.

В този момент 12-годишната Ради Щръклева се връщала от училище. На две крачки от входната врата на дома й кучето се нахвърлило върху нея и я захапало за рамото. Дебелото яке, с което била облечена ученичката, я спасило от жестоко разкъсване на рамото й. Братът на пострадалото момиче веднага я транспортирал до Спешен център – Дупница с личния си автомобил. На улицата останало разкъсаното от кучето яке.

Дежурният в Спешен център, хирургът д-р Златко Величков, прегледал момичето. За късмет то е само с драскотини в областта на рамото. Поставена е противобясна ваксина на пострадалата ученичка.

Бабата на Ради Щръклева – Йорданка Фролошка, по телефона заяви разплакана: „Внучето ми замалко не беше разкъсано от съседско куче. Внукът ми удари питбула с дърво и тогава кучето пусна внучката ми. Иначе щеше да я изяде. Чух, че дете плаче и крещи за помощ на улицата, изтичах и видях кучето, изправило се върху внучката ми и я ръфа за рамото. Не мога да търся отговорност чрез съда от съседката, тъй като тя отглежда кучето в двора на къща, която не обитава, и то е като пазач, но пък и внучето ми да страда заради нейното куче не съм съгласна. Не зная на кого да се оплача“, ядосваше се Йорданка Фролошка. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *