Какво се случва с тялото ти, ако ядеш по 3 фурми на ден! Още в първите дни…

Фурмите са често пренебрегвани плодове в повечето западни култури. Ние отделяме много внимание на плодове като портокали, ябълки и лимони, но фурмите също са едни от най-ценните природни храни, които ще намерите. В действителност, фурмите могат да помгнат на много функции в организма.  По-долу са дадени няколко примера за това как редовната консумация на фурмите може да направи живота ви само  по-сладък.

1. Помагат за работата на черния дроб

Фурмите и екстракта от техните семена може да спомогне за намаляване на чернодробната фиброза, което се случва, когато черният дроб се лекува неправилно и при справяне с токсините. Фурмите могат да ви помогнат за по-доброто възстановяване на черния дроб.

2. Пазят сърцето.

Фурмите са отлични за сърцето. Плодът може да помогне за сърдечния ритъм, благодарение на калия, който е важен в борбата при болести на сърцето. Не само това, но фурмите могат да намалят и LDL холестерола.

3. Против запушване на артериите

Фурмите са ценни при борбата с атеросклерозата. Заболяването се характеризира с плака образуваща се в артериите, които не само ги прави по-тънки, но и поражда опасност от създаване на съсиреци, които често могат да бъдат смъртоносни. Високите количества на антиоксиданти и фенолни киселини, съдържащи се във фурмите могат да помогнат за намаляване на запушването на артериите и проблемите, които произтичат от него.

4. Помагат за по-добро зрение

Фурмите са източник на витамин А, което помага и защитва роговиците. Те също са богати на лутеин и зеаксантин, две малко известни хранителни вещества, които позволяват на очите да филтрират вредното излагане на светлина и предотвратяване на макулна дегенерация, което води до загуба на зрението.

5. Срещу пролетната умора

Ако комбинирате фурмите с бадеми или кашу ще получите вкусна високо-енергийна закуска. Това е така, защото естествената захар във фурмите е прекрасен източник на енергия. Не само това, витамините и калия спомагат за насърчаване на мозъчната активност и реактивност в нервната система, която може да поддържа тялото в ритъм.

Знаете ли, за тези ползи? Използвайте фурмите във вашия режим на хранене. Споделете, ако статията ви е харесала!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *