Благоевградският мениджър Ал. Кипров: Полицаи демонстрираха власт и безнаказаност, показно потеглиха на заден ход на кръстовище, по чудо не се забиха в автомобила ми

„Полицаи от Благоевград демонстрираха власт и безнаказаност, показно на кръстовище и зелен светофар потеглиха на заден ход, по чудо не се забиха в автомобила ми, само спазената нормална дистанция ме спаси от опасен сблъсък”, това заяви мениджърът Александър Кипров, който е съпруг на известната стоматоложка Спаска Фезова. Той поиска думата във вестник „Струма”, за да разкаже за създалата се рискова пътна обстановка в центъра на Благоевград. Ето какво заяви Ал. Кипров:

„Възмутен съм от поведението на двама полицаи, които създадоха предпоставка за пътен инцидент. Униформените, които трябва да създават ред, го нарушават и плашат хората по пътищата със самочувствие за безнаказаност.

В понеделник се връщах от поликлиниката и пътувах в посока бул. „Джеймс Баучер“, в интервала около 19,45-19,50 часа полицаи бяха спрели служебния автомобил с регистрационен номер Е 5201 АР на кръстовището пред ПГСАГ /Строителния техникум/, колата бе без включен звуков и светлинен сигнал за акция. Наближих и видях, че свети зелена светлина на светофара, изчаках няколко секунди и подадох сигнал към тях с превключване на дълги и къси светлини на фаровете и натиснах клаксона. В този момент беше тъмно и реших, че са се разсеяли и не виждат, че отдавана свети зелен светофар. Неочаквано подразнени от сигнала ми, без да мога да обясня реакцията им, те потеглиха демонстративно на заден ход, след което с пълна газ на преден, а аз останах да чакам на светофара на червено. Нямам обяснение какво целяха да ми покажат – че те са властимащи ли?

Нямаше как да ги заобиколя, защото до мен в лявата лента имаше водач, който се беше престроил за завиване вляво, аз бях зад полицейската кола в платното за направо.

Баща съм на студент, който има шофьорска книжка, и го възпитавам да спазва правилата навсякъде. Искам да дам гласност на случая, защото съм гражданин на тази държава и е редно да има непримиримост към всички нарушители на реда. Законът е еднакъв за всички, независимо дали си с униформа, или не. Както всички плащаме санкции за нарушения и си купуваме винетки, така и униформените трябва да бъдат отговорни и пример на останалите участници в движението.

Ако зад полицейския автомобил имаше водач с малък опит, със сигурност щеше да стане сблъсък. Внасям жалба в ОД на МВР – Благоевград и ще чакам отговор за случая. Съжалявам, че на това кръстовище няма камера, защото на записите ясно щеше да се види поведението им, както и че няма джипиес система на техните автомобили, за да се проследи кои служители са били по това време.

Апелирам отговорните институции да последват примера на други големи градове и да поставят камери до кръстовищата в центъра на града. Ако аз бях нарушител, щяха да ме спрат и санкционират, а те нарушават правилата, защото хората с униформа в България се считат за недосегаеми от закона. Няма да се откажа и ще търся правата си като гражданин на България”, заключи Александър Кипров. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *