Фъншуй експерт: Духове на умрели живеят в прашните ъгли на къщите

Даниела Георгиева е фън шуй консултант. Специализирала е Фън Шуй и Холистично лечение в продъжение на 4 години в Интернационалната Академия на китайския майстор Li Mei Хianchun в Стокхолм, Швеция. 
Като Фън Шуй консултант Даниела практикува от 1995 г. и от тогава до момента работи с клиенти в България, Швеция и Русия. Освен консултации и изготвянето на проекти, Даниела има множество публикации и статии по Фън Шуй.

–    Даниела, кои са основните правила на Фън Шуй, които хората трябва да спазват, за да цари хармония и благоденствие в дома им?

–    Фън Шуй е комплексна наука. Важно е, ако подреждате дома си според нея да вярвате в силата й, защото тя включва различни сфери на живота. Едно от основните правила, към които хората трябва да се придържат е домът им да е чист, подреден и проветрен. От значение е да бъде красиво, може и да не е модерно. Не трупайте вещи по ъглите, защото точно там се събира лошата енергия. Редовно почиствайте прахта. Според източната митология в ъглите, където има най-много прах живеят духовете на починалите. Обикновеният човек няма как да разбере дали дома му е обитаван от такива същества. За това трябва източен езотерик. Ако обаче спазвате правилата на Фън Шуй, няма опасност в дома ви да се засели такъв обитател. Важно е под леглата да няма никакви вещи – чанти, куфари и книги. Не запълвайте пространството над гардеробите. Дори и да сложите непотребните вещи там, подредете ги добре, не ги нахвърляйте хаотично. Нищо в дома не бива да дразни окото. 

–    Според китайския календар вече сме в годината на огнената маймуна. Кои зодии ще имат най-голям късмет?

–    За съжаление през 2016-а родените под знака на маймуната няма да могат напълно да се възползват от енергията, която тя дава на всички зодии. Това обаче не значи, че ще имат лош късмет. Важно е родените под знака на маймуната да обърнат сериозно внимание на здравето си. Нека през 2016-а да почиват повече, да се отдадат на релакс, както физически, така и психически. Маймуната е много непредсказуемо, потайно  животно. Тя може да е голям приятел, но и голям предател. Тази година ще е изключително успешна за всички, родени в годините на Плъх, Дракон, Кон, Петел и Куче.  

–    Много хора носят Фън Шуй амулети за пари и любов. Има ли смисъл от тях?

–    Не препоръчвам хората да носят амулети или т.нар. „лична янтра”, особено, когато са купени от магазин или се поръчват онлайн. „Личната янтра” е специфична за всеки човек. Ако искате да си направите амулет, трябва да отидете при специалист, който да го изработи. Важно е да се снеме вашия „личен отпечатък”. Това се прави като се зададат серия от въпроси, вземе се предвид рождената дата, ключови събития от живота на човек. Така амулетът ще пасне на притежателя си. В противен случай той просто няма да работи или само ще навреди. Според мен обаче от подобен вид магия се нуждаят много, много отчаяните хора. Трябва да се внимава с амулетите, които хората купуват с лека ръка. Не може просто така да вземем нещо и да го сложим в джоба си или в чантата си. Това обърква всички енергии около нас. 

–    Казват, че според Фън Шуй не е хубаво в спалнята да има огледало. Вярно ли е това?

–    Така е. Според източните традиции в спалнята не бива да има огледало. През нощта, когато хората спят, духовете излизат да танцуват. Тогава оглеждайки се в огледалата, тяхното отражение се връща към спящия. Така сънят ни става неспокоен. Моят съвет е в спалнята да има хубави, плътни завеси, удобно легло и задължително произведение на изкуството, което обаче да пасва на притежателя на дома. Това може да е статуя, картини или хубаво украшение, които да подсилват добрата енергия. Важно е и накъде е обърнато леглото. Според традицията в България главата на спящия трябва да е на изток. За Фън Шуй обаче най-доброто разположение на леглото е главата на човек да е обърната на север, а краката на юг. Обяснението е просто – така текат потоците земна енергия в Северното полукълбо. 

–    Има ли начин да привлечем любовта в дома си?

–    Най-добрият начин за това е като подсилим секторите „семейство-брак” и „полезни хора и наставници”. Те се определят от посоката на входната врата. 
Важно е човек да знае, че за да привлече любовта не действа магия, а само природни закони. Трябва да се промени нагласата към света. Ако на някой не му върви в любовта, нека да погледне към себе си, да види къде греши и да се поправи, да се запита дали обича достатъчно и дали раздава любов на околните. Колкото повече обич даваме, толкова повече ще получим. 

–    Напоследък станаха много модерни различни фигурки, които да предпазят дома ни от зли сили и чуждо негативно влияние. Вярвате ли в тях?
–    Ако човек вярва в силата на фигурките на кози, маймуни или кокошки, то тогава трябва да вярваме в силата на всяко камъче и клонка, взети от природата. Тези фигурки не носят положителна енергия. Не вярвам в тяхната сила и не ги препоръчвам. Те са само вещи, които се трупат в дома ни и събират прах. Разбира се, ако човек смята, че могат да му помогнат и да внесат хармония в живота му, няма лошо да си купи подобно нещо. Според мен са безполезни, защото действат като плацебо. 

retro.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *