Дойде краят на серията без победа на 17-г. пиринци, напуснаха фаталното 13-о място

Краят на дългата серия без победа на 17-годишните орлета в елитната група дойде вчера преди обяд с победата 1:0 на гости на „Черно море“ в междинния ХХІ кръг. Момчетата на Илко Христов биха за последно на 5 декември м.г. и оттогава редуват загуби и равенства. Сега освен че си тръгнаха с пълния комплект точки, си върнаха на моряците за есенното поражение на базата в село Рилци с 0:4. Единственият гол на стадиона под Аспаруховия мост падна в началото на второто полувреме, докато съперниците бяха все още под въздействието на току-що приключилата почивка.

След час игра топката се озова и в мрежата на пиринци, но бургаският рефер Ахмед Белбер видя нарушението срещу стража на благоевградчани и не призна попадението въпреки бурните протести от пейката и трибуните. Демонстративно за главата се хвана и наставникът на мъжкия тим на черноморци Никола Спасов, който изгледа двубоя в компанията на помощника си Стоян Ставрев. До финалния съдийски сигнал футболистите в червено /резервният екип на гостуващият тим/ не допуснаха повече неприятни изненади и опазиха скъпоценната преднина, с което спряха победния ход на варненци в последните 3 срещи.

От лагера на „Черно море“ предявиха претенции за отменения гол. „Ситуацията беше редовна. По-скоро се сблъскаха защитник с вратар, но така е преценил съдията, така е решил. Противникът не ни изненада с нищо, изненадахме се ние сами. Предупреждавах играчите си, че „Пирин“ е корав и опасен отбор, но те не влязоха подготвени за здрава битка. Това ни е сериозен проблем – с по-слабите играем по-слабо, а и ни липсваха шест човека от титулярния състав”, коментира треньорът Георги Попов.

Четири мача от кръга на отборите с национали бяха отложени, преди изиграването на всички двубои надеждите на ОФК „Пирин“ се изкачиха на 10-а позиция в таблицата с 21 т., напускайки фаталното 13-о място, което заемаха напоследък. Само след два дни – в събота, в областния център пристига 15-ият в подреждането „Левски-Раковски“, който е събрал до момента 13 т. На опашката са „Чавдар“  и „Черноморец“, съответно с 9 и 11 т.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *