Оставиха в ареста сърбин, задържан на Гюешево с увит около краката хероин за 176 850 лв.

Окръжен съд – Кюстендил постанови мярка „задържане под стража” за сърбин, задържан на Гюешево с 2 кг хероин, увит около краката му. Мъжът е пътувал с турски автобус по редовна линия от Турция през България и Македония за Косово. При митническата проверка служителите открили под коленете на пътника увити 6 пакета с общо тегло 2,062 кг прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на хероин.

Това е третата голяма наркопратка, задържана на Гюешево този месец, като според експертите стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е 176 850 лв. Сърбинът ще остане в ареста до приключване на досъдебно производство за трафик на наркотични вещества от високорисковата група в големи размери, за което законодателят е предвидил лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто до двеста хиляди лева.

Както вестник „Струма” писа, през почивните дни митническите служители на ГКПП – Гюешево разкриха и задържаха 38,4 кг марихуана в два идентични опита за пренасянето й. И в двата случая наркотикът беше открит при опит за внасянето му в България от албански граждани, пътуващи от Албания към Турция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *