Три начина да излекувате една тежка болест в домашни условия

През последните години, когато чуем подагра ни навяват мисли за Хенри VIII и средновековните болести. Но това заболяване съществува и днес, и хора, които страдат от него могат да свидетелстват за това колко болезнено е. Подагра е тежка форма на артрит и се причинява от излишък на пикочна киселина, което създава кристали около ставите, посочват от клиниката Майо.

Отлаганията на пикочна киселина  са причинени най-вече от високите нива на пурини, които от своя страна са предизвикани от това, което някои хора биха нарекли разточителен начин на живот. Ето няколко начина за противодействие на висок прием на пурини:

1. Гледай какво ядеш и пиеш

Месото, рафинираните въглехидрати, фруктозата са отговорни за високите пуринови нива. Консумацията на сода и плодови сокове трябва да се ограничи, а се препоръчва морски дарове  като сардини, аншоа и миди.

2. Добавете здравословни храни в диетата си

Храните, които можете да предприемете, за да противодейства на ефектите от подагра са много. Черешите-  благодарение на високите си нива на антиоксиданти и антоцианини, които спомагат за намаляване на възпалението. Ябълки и банани също се препоръчват, тъй като и двете съдържат съединения, способни да се отървем от пикочна киселина: ябълчена киселина в ябълките неутрализира пикочна киселина.

3. Опитайте тези алтернативни средства за защита

В допълнение към яденето на тези здравословни храни, има няколко други методи, които можете да опитате. Разводнен ябълков оцет може да облекчи болката с неговата киселинност, корен от джинджифил (в прахообразна или течна форма) предотвратява възпалението.

Сода бикарбонат и активен въглен едновременно може да намали пикочната киселина: 

Накрая, водата е чудесна последна инстанция, препоръчва се твърдо хидратация, за да позволи на бъбреците да обработват пикочната киселина и я изхвърлят чрез урината. За бързо облекчаване на болката, потопете болезнените части на тялото в студена вода може да помогне – но  не злоупотребявайте със студена обработка, тъй като това би могло също така да насърчава кристализацията на пикочна киселина и да влоши нещата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *