Мотоклубът в Симитли се разцепи, клубният шеф Кр. Божурски и двама шампиони се преместиха в Благоевград

Мотоклуб МХ „Рейсинг Симитли“ се разцепи. Единият от клубните шефове Красимир Божурски се премести в Благоевград, като взе със себе си двамата шампиони за миналата година Мартин Тодоров и Жулиан Георгиев, които наскоро бяха обявени за попълнения на отбора, базиран в Симитли. Идеята е да бъдат възобновени старите традиции на мотокроса в областния център на Пиринско. Новосформирания „Еърмакс Рейсинг Благоевград“ оглави Кр. Божурски, списъчният състав на състезателите засега включва 8 човека. Освен Тодоров /клас МХ/ и Георгиев /МХ85/ впечатление правят имената на Румен Мирчев и Стефан Нейчев /МХ2/, Виктор Нейчев /МХ85/, Димитър Димитров и Петър Петров /МХ/. Дебютният старт на благоевградския тим е този уикенд, когато тръгва веригата състезания от републиканското и балканското първенство. Домакин на І кръг е полигонът „Порой“ край Поморие.

Решихме да се отделим, тъй като в Благоевград от дълги години няма клуб по мотокрос. Планираме да кандидатстваме по европейски проекти, за да осигурим условия за подготовка и участие в надпревари в чужбина. За момента ползваме трасетата в Бобошево, Перник и Симитли, надявам се на ударен дебют, коментира спонсорът Божурски.

Мотивиран за поредния успешен сезон изглежда и М. Тодоров. Реших да приема предложението, защото се убедих, че клубната управа гледа сериозно на проекта. За жалост тренирам с машината на мой приятел, тъй като моята все още не е напълно готова, но целта ми е първото място, заяви ветеранът, който беше част от МСК „Калабак“ /Самуилово/ и съчетаваше функциите си на състезател с тези на треньор на младия си талантлив съотборник Р. Мирчев.

Голямата надежда на новия клуб Жулиан Георгиев спечели през 2015 г. безапелационно шампионските титли на България и на Балканите в клас МХ85, а сега се качва в по-горния МХ2, където конкуренцията е жестока. Заболяване от шарка тази зима наруши подготовката на тийнейджъра, който обаче влага двойно повече усилия да навакса изоставането, при това на домашното трасе в Порой. Ж. Георгиев е родом от Свети Влас.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *