19 нелегално изкупени купета от автомобили откриха полицаи при втори удар в незаконната автоморга в „Бела вода“

19 купета от различни марки автомобили са иззети от незаконната автоморга в пернишкия квартал „Бела вода” при акция, проведена в сряда, от разследващи полицаи и служители на Икономическа полиция под ръководството на Районна прокуратура – Перник. Купетата от различни марки автомобили са нелегално изкупени от представителите на незаконната площадка.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 „б” от НК. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 2 до 50 хиляди лева, както и лишаване от право да се упражнява дейност.

Нелегалната площадка беше разкрита при проведена специализирана полицейска операция на 7 март тази година. В акцията участваха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Перник, РИОСВ и Инспекцията по труда в областния град, столични данъчни и Общинския инспекторат в Перник. Беше установено, че автоморгата с управители Лъчезар Николов /36 г./ и 24-годишния Роберт Иванов функционира незаконно, без съответните разрешителни за упражняване на дейност. Лъчезар е криминалнопроявен, познат с използване на неистински документи и акцизни стоки без бандерол.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *