Топ теми

2000 лв. гаранция за обвинения за побоя на „Черни връх“

Симеон Христов, който е обвинен за побоя на столичния бул. „Черни връх“ във вторник, излиза от ареста срещу 2000 лева гаранция, реши Софийският районен съд.

Макар съдът да намери, че има обосновано предположение за това, че Христов е извършил престъплението, както и опасност от това да извърши друго престъпление, магистратите го пуснаха, тъй като обвинението му е за лека телесна повреда. За това престъпление Христов може да отнесе до три години затвор.

Тъй като обаче е неосъждан Христов, може да бъде освободен от наказателна отговорност и да се размине с глоба от 1000 до 5000 лева, пише „24часа“. 

По-рано на заседанието стана ясно, че в момента на боя Христов е бил под гаранция от 2000 лева, но от друго дело. Христов е подсъдим като участник в банда за източване на ДДС.  Делото се гледа в спецсъда. 

На 15 март Христов върхлетя да бие Георги Милев след катастрофа на столичния булевард „Черни връх“. Милев не спрял на знак „Стоп“ и за да не се удари в шкодата му, друга кола се забила в автомобила на Христов. От удара се счупила ключицата на приятелката му. Христов скочил от колата си и удрял с юмруци Милев. 

В началото на заседанието Христов заяви, че той е най-невинен от цялата случка. „Не помня да съм удрял някого. Той не спря на „Стоп“ и наруши пътна маркировка. Приятелката ми чака операция, а той си е вкъщи и се прави на жертва“, каза мъжът и добави, че Милев дори не се е извинил за катастрофата, която е предизвикал.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *