Необходими Продукти
кайма – 300 г
чушки – 1 брой червени
чушки – 1 брой зелени
люти чушки – 1 брой
лук – 1 глава
чесън – 5 – 6 ск.
боб – 250 г червен или смес от няколко вида боб
царевица – 125 г консервирана, отцедена
домати – 500 мл доматен сос
вино – 60 мл червено
сол
черен пипер – на вкус
къри – 1/2 ч.л.
кимион – около 1 ч.л.
чили – 1/2 ч.л., по желание или на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.
Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути. По желание добавете сос Табаско. Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба. Накрая готовото Чили кон Карне се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.