Необходими продукти:
1 кг агнешки комплект
2 ч.ч. ориз
6 ч.ч. бульон
1 с.л. джоджен
сол
50 мл. олио
3 яйца
120 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
1 глава лук
Начин на приготвяне:
Агнешкият комплект, който съдържа агнешки бял и черен дроб, и сърце, се сварява до готовност, като бульонът от варенето се запазва и прецежда. Варенето на агнешкия комплект отнема около час, докато продуктите омекнат напълно. След това се оставят леко да се охладят и се нарязват на кубчета.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава до омекване в олиото. След това към него се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. Смесва се с нарязаните на кубчета агнешки дреболии и всичко се подправя със сол и джоджен. Изсипва се в тавичка и се залива с бульон. Пече се на силна фурна около час или докато оризът поеме течността. След това се залива със смес от разбитите прясно мляко, брашно и яйца, и се връща във фурната за още 15 минути. Агнешката дроб сарма може да се поднесе и топла, и студена.