„Тара-ра-бумбия” с три постановки в третия ден на IV Международен театрален фестивал

С „За хората и магьосниците” започва третият фестивален ден от Територията за млад театър- „Тара-ра-бумбия”. Постановката  е на режисьорът Георги Тошев и започва днес /13 май/ от 15.00 часа на Камерна сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Тя е част от Съпътстваща програма „Непознати ТЕ”.

         Захари Бахаров, Юлиян Вергов и Владимир Карамазов и тази година гостуват в Благоевград и ще бъдат част от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия”. Този път те ще бъдат придружени и ще си партнират с  актрисата Александра Василева в постановката на режисьора Владимир Пенев „Дакота”. Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си, преди 20 години, печели приза „Игнази Иглесиас“ и е един от най-поставянето му текстове в театрите в цял свят. Преводът на текста на български е на Нева Мичева, художник е Никола Тороманов, композитор- Калин Николов, концепция и дизайн- Студио „Ентусиазъм”.

Главният герой, Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. Какъв обрат ще поеме пътят му, жителите и гостите на Благоевград ще разберат по време на постановката.

Новият музикален модул в „Тара-ра-бумбия” ще бъде представен от „Кафка Квартет”- музикални импровизации по творби на Добри Палиев, Джон Кейдж и други. Спектакълът започва от 22.00 часа на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Идеята и режисурата са дело на Валерия Вълчева, сценографията и костюмите на Ния Михайлова,музикален консултант–Мария Палиева. Актьорският състав, който ще представи миниатюри на Фр. Кафка включва Павлин Петрунов, Христо Ушев, Мартина Митева и Борис Добрев.

Билетите за всички постановки от IV Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” могат да бъдат закупени  на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” и са на символични стойности, като за ученици и студенти има отстъпки. Заповядайте!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *