Плешивите мъже са по-секси

Американски експерти са установили, че гологлавите мъже са смятани за по-секси, силни и мъжествени, информира в. „Дейли експрес“, цитиран от БТА. 

От Американската асоциация по проблемите с косопада отбелязват, че до 35-годишна възраст две трети от мъжете ще се сблъскат с оредяване на космената покривка на главата. Към 50-годишна възраст оплешивяването вече засяга внушителните 85 процента от представителите на силния пол. Изхождайки от тези факти не е чудно, че разрешаването на проблема с олисяването се е превърнало в доходоносна индустрия. Оказва се обаче, че мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса жените в действителност намират гологлавите представители на силния пол за по-секси, мъжествени и властни от събратята им, които все още разполагат с изобилие от косми по главата. 

Този тип мачовци е представен от холивудски звезди като Джейсън Стейтъм, Дуейн „Скалата“ Джонсън, Брус Уилис и Вин Дизел, които гордо демонстрират на екран гладко обръснатите си глави. Редица теории се опитват да обяснят защо представителките на нежния пол намират гологлавците за по-атрактивни. Според една от тях липсата на окосмяване по мъжката глава е свързана с майчиния инстинкт на жените, карайки ги да мислят за бебета. Друга теория гласи, че когато не е налично изобилие от коса, за да ги разсейва, жените първо се фокусиратвърху очите на плешивците. По този начин помежду им се установява по-непосредствена и близка връзка. 

Експертите препоръчват мъжете в „междинна фаза“ без колебание да заложат на голата глава. Специалистите напомнят също, че дамите не толерират тупета и сресване на по-дълги косми над оголения участък като средства за прикриване на олисяването. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *