Проверяват на място 215 фермери в Сандански за виртуални животни

Да се сложи край на виртуалните животновъди, на които се раздават мери и пасища, общинска собственост, а те благоденстват незаслужено с европейски субсидии, за това се обяви съветникът от Сандански д-р Димитър Станоев. Той направи изявлението в качеството си на член на временната комисия по изготвяне на списъка на фермерите, кандидатстващи пред общината за нови договори. „Занапред трябва да се правят проверки на място на броя животни, за да сме честни пред себе си и пред гражданите на общината. Само така ще се спре порочната практика да се източват евросубсидии от животновъди без нито едно животно“, каза д-р Д. Станоев в присъствието на кмета на Сандански Кирил Котев.

„Ние не сме си свършили работата в комисията, след като получавам информация, че сред кандидатите за сключване на договори за наем на мери и пасища има и такива, които представят животни по списък, но в действителност не притежават нищо. Убеден съм, че след като направим проверка на място, фиктивните фермери ще се срамуват от себе си, защото ще ги оповестим със списък пред сградата на общината”, зарече се д-р Станоев.

Обект на коментар стана и легитимността на временната комисия, назначена със заповед на кмета Кирил Котев. Съветникът, бивш служител в администрацията, Георги Батев попита защо комисията е от 7 души, вместо от 5 и две резерви. Кметът  отговори, че е издал заповед, с която е намалил броя на комисията на 5-има членове с 2 резерви, след като е установил, че другото е нарушение.

215 животновъди ще подпишат договор с кмета на общината за наем на мери и пасища.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *