15-г. петричанин със сребро на ринга в Плевен

15-годишният петричанин Стоян Ангушев спечели сребърен медал във ІІ кръг на ДЛОП по бокс в Плевен. Състезаващият се в кат. до 48 кг представител на БК „Беласица“ загуби финалната битка срещу Радослав Кабаджов /Тракиец-Пз/. През февруари в І кръг на надпреварата в Пазарджик възпитаникът на Деян Жганев падна от същия съперник, но на полуфиналното стъпало, и трябваше да се задоволи с бронза, докато екзекуторът му триумфира и тогава пред родна публика.

„Доволен съм  от представянето на моето момче. Твърде малко състезатели се качиха на ринга – от 160, заявили участие, дойдоха около 100. Заради малкото боксьори в неговата категория и с помощта на жребия играхме директно на финала, където обаче допуснах треньорски грешки и това също повлия”, в самокритичен стил коментира младият петрички треньор.

Д. Жганев поясни, че съперникът на Ст. Ангушев е титулярният национал в кат. 48 кг, току-що завърнал се от тренировъчен лагер в Подгорица, Черна гора, и не пропусна да похвали отличната организация на турнира.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *