Лидерът на мотоклуба в Благоевград М. Тодоров с 6 от 6 победи, неврокопчани вадят силни козове, дупничанинът Л. Васев се връща в играта

Лидерът на мотоклуба в Благоевград „Еър Макс Рейсинг“ Мартин Тодоров оглавява временното класиране в най-многобройния клас МХ с 6 от 6 победи и 150 т. преди преполовянето на шампионата на страната този уикенд на полигона „Горна Росица“ в Севлиево. Тоталното превъзходство на перничанина на практика елиминира интригата за първото място, но се очертава здрава битка за останалите позиции в топ 3 между представителя на гоцеделчевския „Панчо рейсинг тийм“ Юлиан Райчев и на севлиевци Веселин Малинов, които са с равен актив от 126 т.

Сред кандидатите за титлата в клас МХ2 е голямата надежда на неврокопчани Тони Цветков, който в надпреварата при младежите се движи втори, само на 1 т. отстояние от водача Георги Георгиев, с когото при мъжете делят 3-та позиция, на 2 т. от първия Хакан Халми. В играта се завръща и Любомир Васев, който от зимата кара за МХ „Рейсинг-Симитли“. Дупничанинът обаче пропусна предния старт в Троян и трябва доста да се напрегне, за да навакса преднината на водещите пилоти.

Отборът от Гоце Делчев разполага с още един силен коз в клас МХ1 в лицето на Васко Георгиев, който завърши втори в троянското Гран при и даде индикации, че всички са длъжни да се съобразяват с него.

Добра оценка в дебютния си сезон в клас МХ85сс заслужава детето чудо Димитър Грозданов, който се нарежда непосредствено сред челниците в Източноевропейския шампионат с 63 т. Пред талантливия тийнейджър са хърватинът Никола Хранич /100 т./, гъркът Антонис Сагмалис /88/, Николай Малинов /70/ и Кристиян Иванов /66/.

Състезанието в Севлиево слага край на пролетния полусезон в родния мотокрос, първенството се подновява отново там на 1 септември.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *