Голяма драма около избора на стадион за „Марек“, извозват феновете без пари

Голяма драма се задава около избора на стадион за баража на „Марек“ за влизане в Югозападната „В“ група. Дупничани очакват съперника си в сряда измежду „Малеш“ и ФК „Брацигово“, които излизат днес в 18.00 ч. един срещу друг в Самоков. От зоналната футболна централа първоначално посочиха терена в село Крупник за домакин на срещата, при условие че микревци спечелят тазвечершния сблъсък с първенеца на Пазарджишка област.

Срещу този вариант се обявиха марекчани. Техният наставник Борис Кръстев изрази притеснения, че тревното покритие на съоръжението няма да издържи на дъжд, какъвто прогнозират метеоролозите в следващите няколко дни, и това ще бъде голям минус за техничния му отбор.

Опцията ст. „Христо Ботев“ в Благоевград обаче също отпада заради непосилния наем от 1200 лв., а трети подходящ терен на приблизително равно отстояние от Микрево и Дупница, устройващ и двата тима, няма. Проблемът отпада при успех на брациговци, тогава мачът ще се състои на ст. „Локомотив“ в столицата.

Където и да бъдат пратени да играят любимците им, от фенклуба на „Марек“ декларираха готовност да пренасочат транспортирането на агитката. За безплатното пътуване на ултрасите е обещал да се погрижи клубният президент Борис Паризов. В областната квалификация срещу ФК „Кюстендил“ хората на Б. Кръстев бяха подкрепени от над 200 свои привърженици, поне още толкова се очаква да помагат в решителната среща на 8 юни.

Междувременно ЗС на БФС – София отговори положително на съвместната молба на съставите в другата двойка „Локомотив“ /Сф/ и ФК „Костинброд“ да премести мача им в сряда от Радомир на ст. „Славия“ в  столичния квартал „Овча купел“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *