Шофьор без книжка помете две деца на велосипед, вместо на екскурзия с класа лежат потрошени в болница

Неправоспособният Ибрахим Чолаков от Горно Дряново едва не уби с лек автомобил две 12-годишни момчета на велосипед в гърменското село Горно Дряново. Децата се спускали с колелото по стръмната централна улица на селото, когато неправоспособният Ибрахим с леката кола навлязъл в лентата за насрещно движение и ги помел.

Вследствие на тежкия удар Сабри Манчев и Денис Недев са приети в четвъртък около 20:30 часа в отделението по реанимация в МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев с комоцио и сериозни контузии на гръден кош, разкъсни рани по глава и множество охлузвания и травми. На децата цялата нощ са правени различни прегледи и изследвания, включително и скенер.

Вчера сутринта от болницата съобщиха, че състоянието им е тежко, но опасност за живота на децата няма.

Чолаков се връщал от работа в Ковачевица и карал бавно заради опасността от ПТП-та на главната улица в селото, на която е и училището. Според свидетелските показания на местните и децата са допринесли за инцидента, защото са карали колелото по стръмната улица с много висока скорост.

 Вчера Денис и Сабри от Горно Дряново трябваше да заминат на екскурзия, организирана от училището им, до Смолян и Пловдив с една нощувка, която двамата очаквали с голямо нетърпение. Вместо това те лежат потрошени в болницата.

За Ибрахим Чолаков местните говорят, че отскоро е семеен и работи като строител, когато си намери поръчка, иначе се води безработен.

Двете ранени деца имат застраховка „Живот” от училището, но сумата, която ще платят застрахователите, едва ли ще покрие разходите по лечението им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *