Бившият командир на полка в Кресна свика състава за 6-а поредна година с думите: Докато съм жив, дори един човек да идва, аз ще съм тук

Сержанти, старшини и офицери от резерва от Кресна, Сандански и други селища, служили във военния полк в Кресна, се срещнаха за 6-а поредна година. Организатор бе полковник Мирчо Стойчев от Благоевград, прекарал в градчето голяма част от военната си кариера, включително и като командир на полка.

На срещата бяха и първите му помощници полк. Тодор Стоев от София, служил като началник щаб, и подполковник Димитър Стоянов от Кресна – заместник-командир по материално-техническото осигуряване.

М. Стойчев пожела много здраве и дълголетие на всички и заяви, че докато е жив, дори и само един човек да се отзовава на такива срещи, той ще идва.

Срещата бе и един добър повод бивши военни да си припомнят за съвместното служене, когато полкът е бил основната военна сила по долината на Струма, противостояща в ония години срещу силите на НАТО и гръцката войска. Тя бе и юбилейна – 15 години от ликвидирането на полка през 2001 г., както и 70 години военно присъствие в Кресна, което започва с преместването на полка от град Сливница през 1946 г.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *