Художничка, дупнишка снаха, показа в изложба 70 картини, съпругът й разкри: Милена три години работи като шивачка в дупнишка фирма, експлоатацията беше жестока

Ценителите на изобразителното изкуство в Дупница останаха възхитени от великолепната изложба на над 70 картини на младата сценографка-художничка Милена Найденова.
„Със съпруга ми се запознахме съвсем случайно пред Пловдивския университет. Решихме да живеем в Дупница, аз работя на хонорар към пловдивската опера. Съпругът ми Радослав Найденов се занимава с компютърни части, имаме син – Добрин, и той има усет към изкуството и по-скоро към компютърния дизайн. Това ми е третата поред изложба, но първата ми в Дупница. Изложбата е „Вдъхновение от красотата“, а моето вдъхновение е красивата природа, която имаме в България, с която можем да се гордеем, както и хубавия климат“, допълни художничката, дупнишка снаха.
На събитието бяха дошли съпругът й Радослав Найденов и синът им Добрин.
С Милена се запознахме на 31 август 1999 година. Чаках я три години, докато учи сценография. Тя беше втори курс и аз я изчаках, докато завърши. На 11 май 2000 г. в деня на Кирил и Методий ни беше венчавката. Година по-късно се роди синът ни Добрин, който сега е в 6-и клас. Ние сме вярващо семейство християни. Бог ни помага да се справяме с превратностите в живота, със загуба на родители, загуба на работа. Аз се занимавам с лаптопи и компютърни части. Милена цели три години работи като шивачка в един цех в една дупнишка фирма, но там експлоатацията беше жестока. Тя си прецени, че не си струва да работи за почти без пари, за под минималната заплата. Прецени, че вместо да работи за друг човек, по-добре да се развива творчески. Сега смятам, че с това участие тя ще може да създаде нови контакти, защото все пак освен че Христос е нашият спасител, и изкуството е това, което също помага да се спаси светът“, сподели съпругът на художничката Радослав Найденов. Изложбата беше открита от уредника на общинска галерия Катя Йоцова. Имаше и поздравителен адрес от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *