Днес изправят пред съда Гаргата и четиримата му авери, обвинени в пласиране на дрога

Специализираният наказателен съд ще гледа днес мярката за неотклонение на петимата наркодилъри от Разлог и Банско, които бяха задържани в неделя при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Тя ще внесе искане за налагане на най-строга мярка „задържане под стража“.

Срещу разложаните Атанас Мечев-Гаргата, сочен за тартор на групата, Славчо Джупанов, по прякор Малията, и Христо Г., и срещу банскалиите  Ивайло Говедарев и Николай Загорчин Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Банско, Разлог и София.

По официална информация на Главна прокуратура, според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. на територията на Банско, Разлог и София. Разпространявала е предимно кокаин и марихуана. Дилърите от групата са били „зареждани“ със стока от Гаргата. Това е ставало в столично заведение, като дрогата е била оставяна на маса и прибирана от съответния разпространител, а не е предавана от ръка на ръка.

При задържането на участниците в групата в неделя  у двама от тях са намерени количества кокаин. Събрани са и множество други доказателства, разкриващи престъпната им дейност.

Както вестник „Струма“ писа, в неделя в Банско бяха претърсени редица домове, за които е имало данни, че в тях се крият наркотици.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *