Благоевградчани аут от финалите на европейското по гимнастика в Берн

Грешки и контузии лишиха благоевградчани от участие във финали на различните уреди на европейското първенство по спортна гимнастика, което се проведе в Берн /Швей/. Състезателят на „Пирин Благоевград 2011“ Мартин Мишев бе част от младежката селекция на България и игра на халки, кон с гривни и успоредка, след отскока от която загуби равновесие и падна. Клубният му съекипник Димитър Димитров се пусна на 4 уреда сред мъжете. Контузията на земя обаче попречи на благоевградския талант да влезе сред финалистите. Травмата практически изпрати националите на 28-о място в отборното класиране. „Имаше голям шанс, ако Митко бе изиграл силното си съчетание, да попадне във финала на земя заради ниската точкова база”, коментира председателят на „Пирин Благоевград 2011“ Александър Марков, който бе извеждащ треньор на родните гимнастици в швейцарската столица.

Подготвящата се в Англия състезателка на „Л. Солачки“ /Бл/ Йоана Янкова, дебютира в българския девически отбор, но допусна няколко грешки. Това й попречи да се нареди сред 24-те финалистки в многобоя, оставайки 50-а измежду 160 участнички.

Междувременно националните отбори на Филипините за жени и девойки пристигнаха на лагер в Благоевград по покана на колегите си от областния център на Пиринска Македония и общината. Азиатките остават тук за 45 дни и ще ползват базата на комплекс „Пирин“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *