Топ теми

Поли Генова, Тангра, Ансамбъл „Пирин“ и френски звезди с мегаконцерт в Благоевград

Община Благоевград ще бъде домакин на Годишните музикални награди на БГ радио за четвърта поредна година. Това бе официално обявено днес по време на пресконференция, дадена от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, изпълнителния директор на БГ радио Николай Янчовичин, режисьора на събитието Евгени Тодоров и любимеца на публиката – изпълнителят Рафи Бохосян, който отново ще бъде водещ на програмата. Годишните музикални награди на БГ радио ще се проведат на 18 юни – втората вечер от музикалния фестивал „Francofolies. Благоевград“. Двата музикални форума ще се прелеят един в друг , за да покажат красотата на европейската музика и култура.

 „Със съчетаването на двете събития ние надграждаме, преценихме, че това е най-удачният вариант. Всяка година се събират около 20 000 души на площада в Благоевград. В началото мотото беше „Опознай Благоевград, втората година беше „Харесвай Благоевград”, третата година „Обичай Благоевград”, а тази година можем да говорим вече и за споделена любов“, каза по време на срещата с медиите, с шеговит тон, кметът на Благоевград д-р Камбитов.

Изпълнителнителният директор на БГ радио благодари на партньорите, в лицето на Община Благоевград и на всички, които ще присъстват на церемонията. „На 17 и 18 юни предстоят уникални събития. Благоевград ще бъде музикалната столица на Европа. Няма да можем да покажем хубав български футбол във Франция, но ще покажем хубава българска музика на французите“, каза и Николай Янчовичин.

Преди българските музикални звезди да стъпят на сцената, десетки хиляди жители и гости на града ще чуят изпълнения на Джипси Кингс, FEFE, DJ PARTY, NOUVELE VAGUE, ZAZ, a по-късно и JORIS DELACROIX DJ SET.По време на годишните музикални награди на БГ радио ще прозвучат утвърдени хитове и най-нови проекти на любимите артисти на България. В Благоевград ще пристигнат Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Steven Achikor, a Поли Генова ще изпълни хита на Евровизия 2016 „If love was crime”, облечена в оригиналния си сценичен костюм от събитието. За първи път на публиката ще бъдат представени и пет съвсем нови проекта на Pavell & Venci Venc’, Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев – Iskrata, Дарина Йотова – DARA, VenZi, Ники Бакалов и Виктория Георгиева. На сцената ще излезе и легендарната рок група ТАНГРА, след 30 години, отново със Стенли. Сред изненадите на вечерта са и изпълнения на PENDARA ETHNO PROJECT, заедно с емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“.

loading...


До 17 юни на сайта на БГ Радио се провежда вторият етап от гласуването за Годишните музикални награди 2016. И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото на www.bgradio.bg. Имената на победителите във всяка една от деветте категории ще научим заедно, на живо в Благоевград. Двете грандиозни музикални събития, които предстоят само след дни в Благоевград са с ВХОД СВОБОДЕН!

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *