Кметът на Банско свика спешна среща по въпросите за наркоразпространението

Във връзка с проведени  на територията на община Банско полицейски акции за противодействие на разпространението на наркотици, кметът на Банско, Георги Икономов, инициира спешна среща с началника на РУП – Банско, Иван Попов, директорите на училищата на територията на Oбщината и представители на училищните настоятелства.

От направения доклад от полицейския началник стана ясно, че подрастващите в Банско и Добринище масово използват наркотични вещества. За кратък период те преминават през различните видове опиати, като започват с марихуана и стигат до кокаин и синтетична дрога. Според него долната граница на децата, опитали за пръв път наркотици е 13 – 14 години.

„Съгласно данните, изнесени ни от полицейските служби, случаите на употреба на наркотици от деца в Банско и общината зачестяват значително. Това е изключително сериозен проблем, за който са необходими спешни мерки. Трябва с общите усилия на родители, учители, полиция и ние като отговорна институция, да пресечем  тази негативна тенденция. Фактите са налице. За съжаление в нашата община, децата ни масово употребяват наркотици. Ние сме хората, отговорни за тях и тяхното бъдеще“ – каза градоначалникът пред училищните ръководители.

След проведената дискусия, присъстващите се обединиха около идеята за провеждането на съвместна инициатива: на 15.06.2016 г. /сряда/ в салона на читалище „Никола Вапцаров“ – Банско ще бъде проведена обща среща на кмета Георги Икономов, началника на РУП – Банско – Иван Попов и специалисти в сферата на борбата с наркотиците с родители на деца от 7 до 19 годишна възраст. На нея ще бъдат разяснени вредите, нанасящи наркотичните вещества, как родителите да разпознават първите признаци и към кого да се обръщат в случай на установяване на употреба. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *