Топ теми

Официално: Наказаха Шарапова за две години

Сурово наказание за Мария Шарапова. Бившата номер 1 в света няма право да се състезава през следващите две години.

Забраната влиза в сила от 26 януари 2016 г. Това е денят, в който рускинята даде положителната допинг проба за забранения от 1 януари мелдоний.

Това означава, че руската тенисистка ще пропусне олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Шарапова ще обжалва наказанието пред Спортния арбитражен съд в Лозана: „Трибуналът е констатирал, че аз не съм взимала умишлено допинг, но все пак реши да ме накаже за две години. Аз ще обжалвам пред КАС и ще оспоря решението“, заяви тя.

На официалната си страница в една от социалните мрежи Шарапова излезе със становище относно наложената й забрана и публикува решението на Световната антидопингова агенция.

„Тенисът ми липсва, както и моите фенове, които са най-добрите и най-верните в света. Четох всички ваши съобщения и писма, които ми бяха подкрепа в тези трудни дни. Ще се боря, за да се върна на корта възможно най-скоро“, написа 29-годишната рускиня.

През април УАДА призна, че не се знае със сигурност колко време мелдоният престоява в организма. Тогава бе взето решение пробите, които са реагирали положително преди 1 март да не бъдат подложени на наказание, но само при условие, че веществото е било приемано преди 1 януари.

Бившата номер 1 в света обаче призна, че е използвала мелдоний след тази дата, защото не е знаела, че той е в обновения списък със забранени стимуланти и го познавала под друго име – милдронат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *