Арестуваха дупничанина за стрелбата в Слънчев бряг

Двама от осемте души, обявени за издирване във връзка със снощната стрелба в „Слънчев бряг”, вече са задържани, информират от МВР.

Георги Иванчев и Божидар Кузманов са доведени следобед в сградата на областната дирекция. Те били придружени от адвокат. Работата с двамата задържани продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по случая. Разследващите работят по няколко версии за стрелбата, при която беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите и загина човек от охраната му. Водещата версия е скандал за паркомясто между кандидат-зетя на Митьо Очите и собственика на заведението, известен в района като Божо Козела.

Според мъж, работил през годините за Митьо Очите, а след това и за Божо Козела, спорът снощи бил много по-дълбок – за влияние на наркопазара в Слънчев бряг. Хора на Козела не били съгласни с условията на Очите.

„Бригадата на „Оксижен“ се водят тия хора. Те на територията на дискотеката продават каквото си искат и дилърите на Митьо биват бити, биват гонени оттам. Този спор е от 2 години. Започнаха да се бият и колят. В рамките на тоя курорт мутрите още си живеят като 90-те години. Ако някой ви заколи, никой няма да разбере и няма да ви намери”, казва мъжът.

Появата на Очите била, за да се разберат финално за проценти и територии.

„Срещата снощи би трябвало да е била между него и Козела, но Козела така и не се е появил. Хората на Божо са тропнали по масата, че няма да плащат нищо и че ситуацията остава като миналата година. Взели са да демонстрират остри предмети от страна на хората на Желязков, той им направил знак да си мълчат, но момчетата са надрусани и надъхани. Който не плаща рекет, процент, така се процедира с него”, допълва бившият служител на Митьо Очите.

Той твърди, че за тази битка между Козела и Очите се знаело в местната полиция. Действия обаче никой не предприел.

Има обещание, че в „Слънчев бряг” ще бъде засилено полицейското присъствие.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова вече пристигна в Бургас.

 Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинение на задържания Тодор С. за убийството на Александър Алексиев по време на престрелката в „Слънчев бряг“ снощи.

Предстои прокуратурата да постанови задържане на обвиняемия за срок от 72 часа.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *