Пилон, колкото 10-етажна сграда, развява българския флаг на Събора Ирин Пирин

Внушително българско знаме ще се развее на 17 юни 2016 г. край Разлог, когато започва първото издание на Ирин Пирин – Съборът на  Югозапада. Националният флаг ще бъде издигнат на пилон, колкото 10-етажна сграда. 40-метровата конструкция от бетон и метал ще се изгради специално за събитието от Фондация „Наследство в бъдещето“. 35-метровият трикольор ще е най-голямото знаме на пилон в България и ще се извисява в сърцето на Пирин по време на Събора и през цялата година, като символ на обединение и родолюбие.

 Ирин Пирин – Съборът на  Югозапада ще се проведе от 17 до 19 юни 2016 Събитието се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“  в партньорство с Община Разлог. Съборът ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. Посетителите ще се насладят на характерния мелодичен двуглас на пиринската песен, на специфичните обреди и обичаи, на традиционните за региона ястия. 

 В дните на събитието ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога” с надпяване и надиграване на формации и индивидуални изпълнители, представящи българската традиционна музикална и танцова култура  и четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”.  Край Разлог ще бъдат представени традиционни български занаяти, етнографски и музейни експозиции, традиционните за региона ястия, кулинарни демонстрации, фермерски продукти и био храни. Ще има атракции с коне и кучета, народни игри и борби, детска творителница и атрактивни вечерни концерти с участието на най-големите фолклорни изпълнители от Югозапада.  На 19 юни финал на Събора ще са народните веселби  с Николина Чакърдъкова.    

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *