Домашен дезодорант срещу изпотяване и неприятна миризма

Срещу изпотяване и неприятната миризма, която се носи от краката и подмишниците, можете да се изправите с рецепти, които ще ви предложим.

Потенето е много по-обилно през лятото, но хората, които извършват тежка физическа работа, не могат да се отърват от този проблем и през зимните месеци. Това може би е един от най-разпространените проблеми и на двата пола. Всеки мъж или жена иска да го победи, защото предизвиква дискомфорт и огромни притеснения.

За да се изправите срещу изпотяването, не са ви нужни лекарства, а само малко хитринки с продукти, които се крият във вашата кухня. Билките, които ви предлагаме срещу изпотяване, са лайка, кора от върба и дъб, жълт кантарион и лавандула. Продуктите от домашния шкаф, които можете да използвате, са содата за хляб и оцетът.

Ето и рецептите, които ще сложат край на изпотяването и неприятната миризма, носеща се от подмишниците и краката:

1. Върбова и дъбова кора срещу изпотяване – в стъклен съд се смесват 2 супени лъжици наситнена дъбова кора и супени лъжица наситнена върбова кора. Това минимално количество билки се залива с 1 1/2 литър вода. Отварата се слага на котлона и ври само 10 минути. След готовност се маха от огъня и се прецежда. Измийте хубаво краката си със сапун и после ги натопете в отварата за 10 минути.

2. Лайка срещу изпотяване на краката – с 2 литра вряща вода се заливат 6 супени лъжици с лайка. Поставяте капак на отварата и запарвате за 60 минути. Преди употреба затоплете запарката на огъня. Потопете краката си в нея, дръжте ги докато изстине. Тази отвара може да се използва и за премахване на лошата миризма от подмишниците. За да е ефективна тя и да се пребори с миризмата в този участък, към нея трябва да се прибавят и 2 супени лъжици сода за хляб. С отварата се намазват подмишниците.

3. Жълт кантарион срещу изпотяване – 2 супени лъжици от чудната билка се заливат с 250 милилитра вода. Тази отвара се вари на слаб огън само за 10 минути След отстраняването й се оставя да кисне 15 минути и после се прецежда. В нея се потапя памучно тампонче и се обтриват миризливите зони. Подходяща е за крака и подмишници.

4. Домашен дезодорант за подмишници – сложете на огъня половин литър оцет да кипне и после към него добавете шепа лавандула. Отварата се оставя на котлона, за да кипне още един път. После се прецежда и се сипва в шише от тъмно стъкло. Домашният дезодорант се нанася под мишниците с помощта на памучен тампон.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *