Историята на една българска певица, която намери банкова карта и я източи

Нашенска гурбетчийка, която си вади хляба като певица в Белгия, беше осъдена от Шуменския окръжен съд условно на 1 година и 2 месеца, след споразумение с прокуратурата. 23-годишната Жулиета Пешева Асенова намерила забравено дамско портмоне. В магазина пазарували семейно, била със съпруга си, също музикант и с детето им. Дамата набързо прибрала забравеното портмоне, в което имало документи, две дебитни карти и сумата от 400 лв. За неин късмет собственичката имала неблагоразумието в плик до дебитната карта да пази документа с издания ПИН код, съобщава „24 часа“.

Веднага от там семейството се качило на колата и се озовали в съседния Шумен. Там почнали да точат парите от картата. Общо транзакциите били седем.

Защо са решили, че в Шумен, които е на 41 км от Търговище, ще е по-безопасно източването на чуждата дебитна карта, не е ясно.

Още в кварталния магазина в Търговище обаче крадлата била идентифицирана. На камерите в магазина се виждало как тя пъха намереното портмоне в чантата си и още там е разпозната. Тя и 33-годишният й съпруг обаче са били задържани и доведени в полицията в Търговище на 16 юни 2015-та.

Съпругът, които е от град Омуртаг, не е подсъдим. На записа се виждало, че той не е докосвал забравената вещ. На пос терминала в Шумен само тя теглила. Само в прессъобщението на полицията в Търговище той е цитиран като съучастник, но после не е бил привлечен като обвиняем.

Крадлата е с чисто съдебно досие, със средно образование, в момента се води безработна. Кражбата на 10 юни 2015 станала малко пред 17 часа, а само час и половина след това семейството е в Шумен. За минути, от 18,36 до 18,57 часа, дамата успяла седем пъти да използва дебитната карта. Източената сума е на обща стойност 2200 лв. Накрая след две справки на наличните пари, изтеглили последните 68,15 лв.

До приключване на съдебното следствие всички щети и откраднатите вещи са били възстановени. Жулиета ще плати и направените по делото разноски от 100 лв.
 

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *