САМО С ЕДНА ОТВЕРТКА! Абитуриент от Математическата източи 231 л нафта от гръцки автобуси

Двама тийнейджъри бяха изправени пред съда в Разлог по обвинение в кражба на 231 литра дизелово гориво от два автобуса в Банско. 19-годишния Божидар Пандев от село Горно Драглище, който тази година беше абитуриент и завърши Математическата гимназия в Благоевград, получи тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, а аверът му – 18-годишният Атанас Мандаров от село Добърско, който към момента на извършване на деянието е бил непълнолетен, получи наказание „обществено порицание“. Според определението на съда то трябва да бъде изпълнено чрез обявяване  на съдебния акт чрез поставянето му на публично място – на таблото за обяви на кметството в родното му село, за срок от един месец.

Двамата младежи отърваха затвора, след като се признаха за виновни за извършеното деяние и сключиха споразумение с прокуратурата. Чистото им съдебно минало също смекчи наказанието им до минимум. Младежите бяха осъдени и да заплатят и по 457.22 лева, представляващи сторени по делото и досъдебното производство разноски.

Както вестник „Струма“ писа, в средата на декември месец миналата година Б. Пандев и А. Мандаров бяха разобличени от служители на реда в Банско в кражба на голямо количество дизелово гориво. С помощта на отвертка двамата тийнейджъри бяха успели да отворят резервоарите на два гръцки автобуса, паркирани на паркинг до кръстовището на улица „Цар Иван Асен“ и улица „Найден Геров“ в Банско, и да източат горивото. След подадения сигнал и предприетите издирвателни мероприятия младежите бяха установени.

В хода на работата по случая около 80 литра от откраднатото гориво, поставено в туби, беше открито в  багажника на лек автомобил „Фолксваген Голф“, с който двамата се придвижвали. Пандев и Мандаров бяха задържани в РУП – Банско със заповед до 24 часа, а за случая беше уведомена и Районна прокуратура – Разлог, която стартира разследване и образува срещу тях досъдебно производство за кражба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *