Обичам го, но му кръшкам

Любов срещу обич
Любовта и обичта са две различни неща, които няма как да се припокрият в един и същ момент. Когато се влюбиш, ходиш, сякаш си заслепена, и не забелязваш, че покрай теб минава някой сладур, който те заглежда с влажен поглед. Постепенно първоначалната ти еуфория избледнява. 
След това или се превръща в безразличие, или преминава в голяма обич. Когато изпаднеш в тази фаза, нещата стават спокойни и сигурни. Ако влюбването е плод на импулси и хормони, то обичта е точно обратното. Тя се формира на изцяло съзнателна основа. Това е и причината двете емоционални състояния да могат хипотетично да се породят по едно и също време към различни мъже.

Любов
Началото на връзката е блаженият период на пърхащите пеперудки в стомаха. Правите интересни и забавни неща, които дори и да не ти се случват за първи път, силно те впечатляват. И то само защото са негово дело. Чувстваш, че имаш енергия да се справиш с всички задачи възможно най-бързо само и само да имаш повече време за срещи с момчето си. Изпитваш неописуем възторг при всяка среща. Обличаш най-еротичните си дрешки с презумпцията, че те очаква вълнуваща нощ.

Обич

Човекът, когото обичаш, е нещо много повече от любовник. Той е най-добрият ти приятел и за него си готова да жертваш всичко. Към него подхождаш понякога като майка, друг път като сестра. В ежедневието така се получава, че отношенията ви на любовници са на заден план. 
Покрай споделянето на проблемите и грижите за теб, когато си болна, сексуалните преживявания са все по-претупани.Нямате време за романтични вечери. Дори в редките случаи, когато намерите пролука, интимната атмосфера бива опорочена от битови разговори. А и ти не се притесняваш да си неглиже, нали той вече те е виждал във всякакви състояния, дори и в тези, които ти самата не би искала да се поглеждаш в огледалото.

Любов и обич
Когато двете емоционални състояния са последователни, нищо притеснително не се случва в главата ти. Понякога обаче става така, че хем обичаш партньора си до полуда, хем пък някое друго момченце предизвиква еротичните ти фантазии.Настават объркване и хаос. Изведнъж мисълта ти е обзета от мъж, който не е твоят. Още ти е приятно да прекарваш времето си с „легалния“ си партньор, но все по-често мечтаеш за разни неща с „чуждия“. Постепенно пренебрегваш любимия си и започваш да се чувстваш виновна пред него. Но не можеш да се контролираш.

Какво се случва?

Обяснението на цялата тази каша в емоционалния ти свят е далеч по-просто, отколкото си представяш. В подобна ситуация изпадат както жените, така и мъжете.Разликата е, че жените доста повече анализираме нещата и така се затормозяваме значително повече в сравнение с адамовците. 
Разковничето на спонтанните залитания и при двата пола са хормоните. Те са причината за изневерите и нямат нищо общо с чувствата на дълбока привързаност към обичания от теб човек. Ти съвсем съзнателно се стремиш да отбегнеш контактите с обекта на страстта ти, но хормоните ти те тласкат неудържимо към него. Преди да се впуснеш в каквито и да било авантюри и да прекрачиш границите на невинния флирт, убеди се дали си струва да жертваш истинската си връзка. 
Ако емоциите в интимните отношения с любимия ти са охладнели, то по-скоро се постарай да ги разгорещиш. Бъди спонтанна и прави с приятеля си всичко онова, което си мечтаеш да направиш с други. Но не рискувай сериозните си отношения в името на една кратка закачка, която може и да се окаже повече от разочароваща.bliasak

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *