Обвинителният акт: Иван Евстатиев опил момичето и се съвкупил с него

Днес районната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителен акт в Районен съд-Панагюрище срещу Иван Евстатиев за това, че се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние – престъпление по чл. 152 ал. 2 т. 1 във връзка с ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс и за това, че опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18-годишна възраст – престъпление по чл. 193 ал. 1 от Наказателния кодекс, пише „24часа“.

Досъдебното производство е било образувано на 15 януари 2016 г. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, били са назначени и изготвени десет експертизи. Обвиняемият Евстатиев е отказал да дава обяснения. Събраните доказателства са дали основание на наблюдаващия прокурор да изготви и внесе в Районен съд-Панагюрище обвинителен акт.

Установено е, че в началото на месец януари 2016 г.  Евстатиев и пострадалото 16-годишно момиче се чули по телефона, като обвиняемият й честитил Новата година и се разбрали да се видят някой път, когато той е в Стрелча. На 15 януари 2016 г. пострадалата минавала покрай хотел на бул. „България“ в  Стрелча. Там на пейка бил седнал  Евстатиев. Той я поканил в хотелската си стая, където обичайно пребивавал.

Иван Евстатиев извадил бутилка с водка и две чаши и налял в тях от алкохола. Двамата започнали да разговарят, като бившият кмет подканял момичето да пие. По време на срещата им пострадалата приела голяма количество концентрат, като по този начин била преведена в напълно неадекватно състояние от обвиняемия, след което той се съвкупил с нея. Под въздействието на алкохола тя не можела да му окаже съпротива и след приключване на сексуалния акт заспала. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили. Обвиняемият Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира. При слизане по стълбите на хотела пострадалата залитнала, ударила си лицето в стената и си разкървавила долната устна. Иван Евстатиев я качил в джипа си и докато я карал към дома й, я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило. По време на извършването на деянието пострадалата е била в средна степен на алкохолно опиване. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението по първото обвинение – по чл. 152 ал. 2 т. 1 във връзка с ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс е от три до десет години лишаване от свобода, а по второто обвинение по чл. 193 ал. 1 от Наказателния кодекс – до шест месеца лишаване от свобода и глоба до 500 лева.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *