Мария Гигова проговори за трагедията с Цвети

Нищо не може да се коментира до този момент, защото това е трагедия, която се случи с това младо, много талантливо, едно от най-талантливите деца в нашия ансамбъл. Това заяви пред Нова телевизия Мария Гигова, бивш председател на Федерацията по художествена гимнастика. 

„Знаете какво представлява нашият спорт – на първо място виждаме представянето на момичетата на състезания. Всичко е съвършено, всичко е красота. Но зад това се крият много лишения, много труд. Нашият спорт е една емоция и една любов. Без любов не може да се постигне всичко, както и без отдаденост“, допълни легендарната спортистка, коментирайки трагедията с младата състезателка от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, която вчера направи опит за самоубийство, скачайки от 6-ия етаж на апартамента, в който живеела. 

„Тя израсна в труден живот, без майка. Въпреки това нейната баба полагаше големи грижи и обич за нея. Не мога да си обясня защо го е направила“, каза още Гигова. 

„Не съм имала никакъв контакт с момичетата след световната купа в София. Знаех само от старшия треньор Ина Ананиева, че тя има здравословен проблем, който да бъде овладян. Мисля че не ставаше въпрос за физическа травма, но не бях запозната точно какъв е бил проблемът. Проблем на душата? Не става въпрос за това. Просто проблем, за който не се говореше, защото явно е бил много личен“, каза още бившата родна легенда на художествената гимнастика. 

„Всички се молим за нея. Дай Боже да има шанс това дете, защото е перлата на българската художествена гимнастика“, заяви с надежда Мария Гигова. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *