Кръстникът на Цвети: Изваждането от отбора я е съсипало

Ангел Ангелов, треньор по бокс, кръстник на Цвети Стоянова коментира по телефона в „Здравей, България“ твърдението, че Цвети е имала страхова невроза и нервен срив, отключен при изваждането й от отбора. 

„Баща й тъкмо отива в Пирогов да я види. Той каза, че тя е била извадена от отбора. 
Предварително се извинявам, ако обидя някого от треньорите й.

Не може спортист от такъв ранг да се остави така. Не е искала да замине. Ами в отбора има психолози. Да оставят това дете, не намирам думи. Илияна е голям спортист, тя е моторът на отбора, да се допусне до това положение?!

Когато детето отказва дори да присъства като зрител на съотборничките си, това трябва да е било някакъв сигнал. 

Ние не сме имали ежедневен контакт с нея. Нямам идея какво й е било състоянието. 

Голяма травма беше загубата на майка й. Но тя го преживя и се доказа в отбора. Молим се да оживее“, разказва кръстникът.

В същото време филм на Миролюба Бенатова за отбора, излъчен в предаването, показва колко тежко са се отразявали грешките на Цвети по време на състезания. Дори сама искала да я изведат от отбора, но треньорката й отказала. От филма се вижда, че Цвети много е държала да бъде съвършена и това е надминало дори стремежите й за нормален живот. Състезанията са били всичко за нея. 

Илияна Раева допълва във филма, че всичко е било „На всяка цена“. Гладът и жаждата обаче са били остарели методи и вече не било така. Цвети обаче обяснява, че не са могли да ядат пица и нормални неща, защото качвали тегло и трябвало да го свалят през следващгите дни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *