Топ теми

Утре чакат Митьо Очите да проговори, най-близките са при него

Димитър Желязков – Митьо Очите, който беше прострелян с пет куршума по време на престрелка в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, вече е в съзнание, съобщи Дарик.

Днес преди обед той е дошъл в съзнание и вече е с много добри показатели.

„Функциите му са добри. Утре вече ще може и спокойно да говори“, казаха още от бургаската болница.

Точно седмица след кървавия инцидент, считания за наркобос на Южното Черноморие прескочи критичен период, въпреки първоначалните съмнения на медиците.

В момента при него са близките му – приятелката му Антигона, от която има син и двете му дъщери. В болницата са и най-близките авери на Желязков, пише „24 часа”.

В продължение на шест дни състоянието му беше критично. Основната причина за това беше тежката кръвозагуба. Състоянието, подобно на ДИК синдром, стана причина за разходване на голямо количество съсирващи кръвта ампули. Скъпоструващият серум се осигурява от столицата, тъй като всяка болница разполага с нужен минимум от него. Те обаче се заплащат не от държавата, а от пациента.

Заради трите операции, първата от които продължи повече от осем часа, той ще продължи да бъде на системи. А отделителните функции ще се осъществяват с помощта на дренажи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *