Продукти:
2 пъстърви
1 лимон
1 домат
2-3 стръка девесил или мащерка
2 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
олио за фолио
1 лимон
1 домат
2-3 стръка девесил или мащерка
2 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
олио за фолио
Приготвяне:
loading...
Рибите се почистват и измиват добре под течаща студена вода. Пъстървите се подсушават и поръсват със сол и черен пипер. Върху два намаслени с олио листа фолио се разпределя девесилът и половината, нарязани на филийки, лимон и домат и отгоре се поставят рибите. Накрая отгоре се разпределят останалите домати и лимон. Пъстървите се поливат със зехтин и се завиват плътно във фолиото. Фурната се загрява на 200 С. Пече се около 25 минути, като към края на печенето се отваря фолиото, за да се провери готовността на ястието.