Пъстърва във фолио

Продукти:

2 пъстърви
1 лимон
1 домат
2-3 стръка девесил или мащерка
2 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
олио за фолио


Приготвяне:

loading...


Рибите се почистват и измиват добре под течаща студена вода. Пъстървите се подсушават и поръсват със сол и черен пипер. Върху два намаслени с олио листа фолио се разпределя девесилът и половината, нарязани на филийки, лимон и домат и отгоре се поставят рибите. Накрая отгоре се разпределят останалите домати и лимон. Пъстървите се поливат със зехтин и се завиват плътно във фолиото. Фурната се загрява на 200 С. Пече се около 25 минути, като към края на печенето се отваря фолиото, за да се провери готовността на ястието.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *