Топ теми

Тя постави зелеви листа върху подутите си крака – резултатът ще ви накара и вие да пробвате

Потребителка от известен форум сподели изключителния си опит от употребата на зелеви листа за… отеклите си крака. Тя обяснява как случайно е попаднала на стари рецепти за различни болести и решила да изпробва един от тези методи. Резултатът бил премахване на подутините и чувство на лекота. Ето и други рецепти за използване на този невероятен продукт на природата:;
 
Листата на прясното зеле приличат на магнит, който изтегля болестите от човешкото тяло.
 
1. Зелеви листа при отоци от различни травми
Ако сте си ударили ръката или крака и мястото е започнало да отича, неотложно го наложете с листо от прясно зеле. Прикрепете листото с бинт или с шал, за да стои на едно място. Прясното зеле има широко външно приложение.
Същата процедура правите ако имате изкълчен глезен, травма от счупено. Ако след гипсиране на определено място, травмата продължава да напомня за себе си или да отича. Най-добре е да стоите с такъв компрес през цялата нощ, за да има ефект от лечението. На следващата сутрин листото на зелето ще прилича на изцедено, защото неговите сокове са попили в кожата.
 
2. Зелеви листа, когато имате проблеми с вашата щитовидна жлеза
Щитовидната жлеза е изключително важна, защото нейните хормони подпомагат растежа, метаболизма и обмяната на веществата, подпомагат действието на органите от храносмилателната система.
Тя може да се разболее като изпадне в състояние на т. нар. хиперфункция – започва да произвежда големи количества от хормоните на растежа и се получава промяна в скоростта на метаболизма. С прясно зеле наложете разширените вени
За да бъде “укротена” щитовидната жлеза и тя да започне наново да работи нормално, на гърлото, където се намира щитовидната жлеза, се поставя компрес от зелеви листа. Трябва да сложите бинт или шал, за да задържите листото от прясно зеле на място. Необходимо е да спите с този компрес и да го свалите на следващата сутрин.
 
3 . При силно главоболие
Ако получите силно главоболие, вероятно е причината да бъде проблеми с очите. Поради това е нужно да ви направят преглед при очен лекар (офталмолог). Ако главоболието ви не е поради очите, а е породено от някакъв стрес или от преумора, бихте могли да го облекчите с компрес от листата на прясно зеле. Наложете слепоочията и горната част на главата с листа от зеле. Задължително сложете шапка или някакъв шал, за да закрепите листата здраво. Сложете листа прясно зеле в сутиена, за да облекчи болката
 
4. Листата на прясното зеле са полезни при разширени вени
Не трябва да се надявате листата от прясното зеле да излекуват изпъкналите и разширените вени, но ако усетите болка или пък непоносимо парене, задължително ги налагайте с листа прясно зеле.
Отново ги вържете, за да не падат.
 
5. Компрес с листа от прясно зеле на гърдите
У нас тази практика не е позната – жените да налагат със зелеви листа гърдите си, най-вече докато кърмят, за да могат да облекчат породената болка. В чужбина, обаче, това е нормална практика. Не се прави нищо специално. Просто вземате 2 листа зеле и ги поставяте в корсажа или във вашия сутиен, за да могат да изтеглят болката. Възможно е да го правите през деня и през нощта. Жените, които ползват помпи, за да изцеждат кърмата, много често се оплакват, че чувстват непоносима болка или дискомфорт, както и онези жени, които в момента кърмят своите бебета, на които са поникнали зъби, понеже децата хапят.
 
6. При оток на ушната мида
Тази практика също се прилага в чужбина. В Италия, например, слагат накъсани на по-малки парчета зелеви листа в ухото или налагат самото ухо, когато изпитват болка, за да може зелето да изтегли болката, пише блиц.
 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *