ШОК! Роми убиха инвалид за 50 стотинки! Скачали върху него и го налагали с тръбен ключ

Двама роми от врачанското село Бутан убили възрастен инвалид и му задигнали 50 стотинки и несесер за бръснене. Това става ясно от обвинителния акт срещу ромите братовчеди Бисер Димитров и Красимир Йорданов, внесен от Окръжна прокуратура-Враца в съда, пише „Труд“.

Бисер Димитров познавал 70-годишния А. Цветков, който живеел сам в село Бутан. Възрастният мъж бил инвалид, след като преди години загубил китката на дясната си ръка. Затова той често викал хора от селото, които срещу заплащане му помагали в градината и домакинството.

През август 2015 г. Бисер Димитров помолил пенсионера за заем от 60 лева. Парите му били дадени срещу “заложена” лична карта. Парите така и не били върнати и документът на Димитров останал при дядото. Той го пазел в специален калъф, където била и неговата лична карта. В края на септември ромът отново отишъл при пенсионера. По-късно там дошъл и приятелят му Красимир Йорданов, за да прибере братовчед си с автомобил. Двамата поискали пари за гориво, но възрастният мъж отказал, тъй като не били върнали предишния заем. Тогава Димитров блъснал дядото и започнал да скача с двата крака върху тялото на стенещия безпомощен мъж. Към побоят се включил и Йорданов, който взел тръбен ключ и започнал да му налага удари по главата. После двамата сложили възглавница върху лицето на стареца и я притискали около 4-5 минути.

От джобовете на анцуга на мъртвия пенсионер бандитите взели 50 стотинки. Претърсили и къщата и задигнали кожен несесер за бръснене с четири жълти метални кутийки, за които помислили, че са златни. На тръгване взели и калъфа с личната карта на Димитров и на жертвата. На мост на река Огоста хвърлили във водата тръбния ключ и калъфа с личната карта на дядото.

Безжизненото тяло на Цветков било намерено на следващия ден от съседи, които съобщили на кмета и полицията. Не след дълго криминалисти влезли в следите на братовчедите и ги заловили. В момента и двамата са в ареста, където очакват началото на съдебния процес срещу тях.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *